Krumpli megvonással a reuma ellen!

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. Tévedés, hogy a reuma, az isiász, az ízületi gyulladás, a köszvény és a porckopás természetes velejárói az öregedésnek. Az ízületi fájdalmak zömétől könnyen megszabadulhat, ha hajlandó egy kicsit változtatni az étrendjén!

Ha reggel, ébredés után nem tud "medvemancsot" (a képen látható újhajlítás) formálni a tenyeréből fájdalom nélkül, akkor nincs miden rendben az izületeivel. Sokan azonban nem is tudják, hogy az izületi betegségek összefüggenek az emésztőrendszer rendellenességeivel és a táplálkozással.

Ízületvédelem felsőfokon

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. A természetgyógyászat a mozgásszervek degeneratív és gyulladásos rendellenességének okaiként főként a nem megfelelő étrendet, a mozgásszegény életmódot, a folyamatos, krónikus stresszes és depressziós állapotot jelöli meg.

További probléma, hogy az el nem távolított anyagcseretermékek miatt a kötőszövet alapállománya előbb elsavasodik, majd salakanyagokkal eltömődik, és az anyagcseréje lelassul. Ezek a folyamatok negatívan befolyásolják előbb a környező sejteket, később pedig az egész szervezetet. A kötőszövet egy ideig képes kompenzálni a fellépő anyagcserezavart, de végül benyújtja a számlát!

Ezért van az, hogy a porckopás kialakulása észrevétlen. Ezt a beteg általában (tévesen!) úgy éli meg, hogy "váratlanul", viszonylag egészséges állapotból, előzmények nélkül, hirtelen jelentkeztek a kellemetlen tünetei.

A reuma (arthrosis) kialakulására hajlamosító tényezők közé tartozik az egészségtelen, sok húst, fehér lisztet és cukros készítményeket tartalmazó étrend és a folyamatos, krónikus stresszes állapot. De okozhatják a gyulladásos folyamatot allergia, különféle autoimmun betegségek (pl. psoriasis) vagy nemi betegségek is.

Miért fáj? Mi az oka?

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. A nyugati típusú társadalmakban az ötven év fölötti lakosság nagy részénél jelentkeznek az ízületi gyulladás egyes tünetei. A jóléti társadalmak lakosságának körében a porckopás (osteoarthrosis) számít az első számú degeneratív megbetegedésnek.

Az arthritises megbetegedések közé tartozik a nyáktömlő-gyulladás (bursitis) és a köszvény is. Az ízületi gyulladásos elváltozások megjelenhetnek a csípő-, a hátgerinc-, a váll-, a térd-, a könyék-, a csukló-, a kéz- és lábujjízületekben. Gyakori a reggeli felkelésnél jelentkező merevség és fájdalom. Ha reggel Önnek is csak egy kis bemelegítés után indulhat el a nap, akkor tudja, hogy miről beszélünk!

Méreganyag felhalmozódás, anyagcsere lelassulás

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. A porcok anyagcseréje viszonylag lassú, viszont igen nagy mennyiségű víz lekötésére képesek. Ennek a lekötött víznek köszönhető, hogy a porc igen nagy terhelést képes rugalmasan elviselni.

A porcban nincsenek erek, ezért a porcsejteknek a szomszédos szövetekből kell elvonniuk a tápanyagot. Az ízületi porcban lévő sejtek az ismételt és felváltva történő nyomásteher, és annak megszűnése révén jutnak tápanyaghoz. Ennek a szivattyúmechanizmusnak köszönhetően a tápanyagok bejutnak, az anyagcseretermékek pedig elszállításra kerülnek az ízületből.

Mozgáshiány

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. Az ízületi porc felületén a kollagén rostok az ízület felületével párhuzamosan futnak és sűrű védőfonattá állnak össze. A proteoglikánok töltik be azt a szivattyúfunkciót, ami mindig elegendő folyadékfilmet enged a porc felszínére, még néhány órával a súlyterhelést követően is.

Ez síkosítja az ízületi felszíneket és biztosítja a csontok végződéseit borító ízületi porcpárna tápanyagellátását is. Miután a súlyterhelés véget ér, a proteoglikánok ezt a folyadékot visszaszivattyúzzák a porcba.

A proteoglikánok szivattyú-mechanizmusának fenntartásához elengedhetetlenül szükséges a rendszeres mozgás és a súlyterhelés. Ha egy ízület folyamatosan nyugalomban van, akkor a szivattyúzó hatás hamar lecsökken, melynek következtében megváltozik a közeg összetétele és a porcsejtek (chondrocyták) tápanyag-ellátottsága is.

Felhalmozódnak a méreganyagok (pl. húgysav kristály), aminek következtében csökken a viszkozitás, és nő a súrlódás, így az ízület minden mozdulatra fájdalommal reagál. Tehát méregteleníteni és mozogni mindenképpen muszáj!

A BioHarmonex akkor is segít, ha a mozgás szóba sem jöhet!

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. Az emberi szervezet valamennyi élő sejtje körül egy elektromágneses tér jön létre. Az anyagcsere folyamatok során a sejtek ennek az energiamezőnek a segítségével kommunikálnak.

A BioHarmonex egy olyan elektromos berendezés, amely nagyon kis energiájú pulzáló elektromágneses mezőt gerjeszt, és kijavítja a sejtek közötti kommunikáció hibáit, helyreállítja a természetes anyagcserét és fokozza a gyógyulási potenciált.

A BioHarmonex programjai közül az ízületi problémák kellemetlen tüneteinek enyhítésére ajánljuk: a Csont/szövet (és ízületek), Immun, Örökifjú, Hormon, Fájdalom, Súlycsökkentő, Méregtelenítő, Keringés és Emésztés programot.

A Csont/szövet program a fordított piezoelektromosság elvén alapul, ami azt jelenti, hogy elektromos feszültség hatására (3V), atomi méretekben mérhető mozgási energiát indukál. Ezt leginkább bizsergésként, de csonttörés esetén esetleg enyhe fájdalomként élheti meg a páciens. Tehát a program helyettesítheti a mozgást előrehaladott ízületi gyulladás, csonttörés vagy ágyhoz kötött betegség esetén. Ahhoz azonban, hogy a BioHarmonex által kijavított anyagcsere tökéletes gyógyulást hozzon, megfelelő tápanyagok bevitelére is szükség van!

Táplálkozás-kiegészítő terápia

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. A megfelelő folyadékellátás betegek és egészségesek számára egyaránt rendkívül fontos, de különösen akkor, ha a szervezet folyamatos méregtelenítést igényel. Ennek biztosítására naponta két-három liter azonnal hasznosítható, lúgos kémhatású (pH = 9,0) víz a legalkalmasabb.

Lúgosított víz hiányában patikai desztillált víz is használható. A legkiválóbb italok az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó zöldségekből és gyümölcsökből készült levek, böjtöléses időszakban pedig simán a lúgosított vagy desztillált víz.

Ízületi problémákhoz általában emésztőrendszeri zavarok is társulnak. Ezért nagyon fontos, hogy ügyeljünk emésztésünkre és vastagbelünk "tisztaságára". A nátriumban és káliumban gazdag növények és ételek elősegítik a savak semlegesítését és kiválasztásukat a szervezetből. Ízületi gyulladásos betegeknél rendszerint előfordulnak bizonyos ásványianyag-hiányok, például vas-, kén-, szilícium- és cinkhiány.

Táplálkozásunk hibái

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. Különféle ételek által kiváltott allergia vagy intolerancia kiváltó tényezője lehet a reumának, vagy felerősítheti, rosszabbíthatja a már meglévő tüneteket. Különösen igaz ez a nadragulyafélék családjába tartozó növényekkel szembeni intolerancia, illetve túlérzékenység esetében. Ebbe a családba tartozik a burgonya, a paprika, a paradicsom, a padlizsán és a dohány is. Ezek mindegyike gátolhatja a kollagén regenerálódását, és negatívan befolyásolhatja az izületek anyagcsere folyamatait. Tehát kerülendők!

Egyes ételek fogyasztásának kerülése pozitívan befolyásolhatja a kötőszöveti és ízületi betegségek alakulását. Segít a vegetáriánus étrend, de legalább is fogyasszon kevesebb húst, sok barnarizst, kölest, hajdinát, gyümölcsöt, zöldséget, magvakat, dió- és mogyoróféléket, csírákat, zöld italokat és frissen facsart zöldségleveket!

Csupán néhány hónapos burgonyamentes diétával drámai változások érhetők el ezen a területen. Girbe-gurba reumás, szinte be sem hajlítható ujjak válnak újra mozgékonnyá! Érdemes kipróbálnia!

Kerülje a citrusfélék leveit, mert ezek elősegíthetik az ízületek feldagadását. Étrendjéből száműzze a cukrot, a búzából és finomított lisztből készült élelmiszereket, az asztali sót, az alkoholt, a teát és a kávét.

Édesapám kamion sofőrként dolgozik. Tipikus sofőr-betegség, hogy a folytonos rázkódástól az évek alatt kikopnak porcok. Utolérte Őt is a baj, de mivel nem hisz a táplálék-kiegészítőkben az első három hétben nem volt hajlandó kipróbálni a Joint Protexet, amit neki vettem. De miután már nem tudott felmászni a fülkébe mégis csak rávette magát, és elkezdte szedni. Már az első pár napban érezhető volt a javulás.
Most megkért, hogy rendeljek neki egy újat, mert fogyogat a doboz. Hála istennek, nagyon jól érzi magát!

K. Józsi

Támogató gyógynövények

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. Az ízületi gyulladások tüneteinek enyhítésében segíthet a lucerna (Medicago sativa), az aloe (Aloe vera), a bojtorján (Arctium lappa), a macskakarom (Uncaria tomentosa), a bíbor és fehér kasvirág (Echinacea purpurea et pallida), a mezei zsurló (Equisetum arvense), a barnamoszat (Laminaria digitata) és tengeri alga (Fucus vesiculosus), az argentin lángfa (Tabebuia impetiginosa), a sáfrány (Crocus sativus), a sikos szilfa (Ulmus fulva) és a jukka (Yucca shidigeira).

Az ásványi anyagok, különösen a szilícium, a kalcium, a magnézium, a szelén és a cink elengedhetetlenek az ízületek, az izmok és a csontok regenerálódásához. A klorofill és a kék-zöld algák tápanyagokban gazdagok, és elősegítik a létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok beépülését. A lecitin eltávolítja a koleszterint és a toxinokat, és segít az idegek regenerálódásában. A lazachalolaj és a lenmagolaj az ízületek regenerálódásához szükségesek.

Egy nagyszabású vizsgálat (a Framingham osteoarthritis vizsgálat) eredményei szerint nagy adagban fogyasztott antioxidánsokkal, elsősorban C-vitaminnal és polifenolokkal, valamint bioflavonoidokkal csökkenthető a porckopás kockázata, és megállítható a betegség rosszabbodása. Azt találták, hogy háromszor kisebb az izületi gyulladás kockázata azoknál, akik a szokásosnál több C-vitamint fogyasztanak. Ugyanis C-vitamin-hiányában csökken a kollagén szintézis, vagyis a porcot felépítő alapkötőszövet termelése.

A múlt héten túlterheltem magam egy futóedzésen és a másnapot már jeges tömlővel a térdeimre erősítve próbáltam átvészelni. Segítőkész kolleganőm kurkuma-kúrát ajánlott, naponta kétszer joghurtban elkeverve.
De hát az valami borzasztó volt. Az íze, a szaga, az állaga... és bizonyára már az első nap után feladtam volna, ha véletlenül rá nem találok a Joint Protexre, ami ugyanazt a mennyiséget egy kellemes tabletta formájában tartalmazza.
Nagyon hálás vagyok, amiért nem kellett beszüntetnem az edzéseimet!

S. Judit

Porcépítés a legmagasabb fokon

Joint Protex az egészségesebb kötőszövetekért, ízületekért, ínszalagokért, vérerekért és bőrért. A piacon jelenleg kapható porcerősítők csak a legszükségesebb glükozamint és kondroitin-szulfátot, vagy a jobbak már metil-szulfonil-metánt (MSM) is tartalmaznak. De Önnek nem kell beérnie részmegoldásokkal, mert itt a komplex összetételű Joint Protex (ÍzületVédelem) Forte, ami sokkal szélesebb körű megoldást kínál!

A Joint Protex szinergikus hatású összetevői nem csak porcok regenerálódását, újjáépítését segítik, hanem kenőanyagként és gyulladáscsökkentőként is szolgálnak, miközben csökkentik a reumatikus tüneteket.

Hatékony segítséget nyújt a kötőszövetek egészségének helyreállításában. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek rendszerint nem szerepelnek az étrendünkben, vagy legalább is nem elegendő mennyiségben. Ilyenek: a glükózamin, kondroitin-szulfát, metil-szulfonil-metán (MSM), glükózaminoglikán, hyaluronsav komplex, cetilmirisztoleát (CMT), indiai tömjénfából származó boswellinsav-kivonat, réti legyezőfű (Filipendula ulmaria), valamint 95%-os kurkuma kivonat, cink és mangán.

Ezek az összetevők nem csak az ízületek, de a kötőszövetek, az ínszalagok, a vérerek és a bőr egészségét is szolgálják. Így például cellulitisz esetén is jó szívvel ajánljuk!

Kattintson ide és ismerje meg közelebbről a sokoldalú Joint Protex Forte porcépítő készítményt!Vitalitás tippek a Vitallandtól

Iratkozzon fel az egészség hírlevelére, hogy rendszeresen megkapja tudományos életmód cikkeinket. Nélkülözhetetlen információkat és hasznos tanácsokat, amelyekkel éveket nyerhet magának!


Az Ön vezetékneve: 
Az Ön keresztneve: 
Az Ön e-mail címe: 
Ez egy bizalmasan kezelt levelezõ lista,
így adatai semmiképpen sem kerülhetnek illetéktelen kezekbe!Hírlevél olvasóink írták:

Kedves Mária,

Éppen most ültem a számítógéphez és kezdtem el dolgozni szombat lévén is. Olvasván sorait, igaza van, nagyszerűnek tartom a felszólítását és eleget is teszek neki.

Gyorsan elintézem a dolgaimat a neten és megyek a kertbe, a telekre, pedig megvallom őszintén éppen nem akartam kimenni a telekre sem! - e felhívás kilendített a bezártságból.

Értelme volt és van a leveleinek, sőt más ismerőseimnek is továbbítom őket! Nagyon nagyon köszönöm,

ChatlinLegyen a munkatársunk! Ismerje meg páratlan üzleti ajánlatunkat!